Mestskú hromadnú dopravu chcú posilniť novým minibusom

30.04.2008 Prešov

Prešov 30. apríla (TASR) - Bezplatná linka MHD v Prešove prešla za päť dní v skúšobnej prevádzke viac ako 550 km. Minibus prepravil počas testovania viac ako 1300 cestujúcich.
Skúšobnú prevádzku dnes na stretnutí so zástupcami samosprávy a novinármi hodnotil riaditeľ Dopravného podniku mesta Prešov (DPMP) Peter Janus.
Počas skúšobnej prevádzky prijímali zamestnanci DPMP návrhy a pripomienky od cestujúcich, ktoré chcú využiť na skvalitnenie poskytovaných služieb.
\"Cestujúci jednoznačne ocenili minibusové spojenie odľahlejších častí mesta s centrom. Zaujímavým ukazovateľom kvality tohto vozidla je v neposlednom rade aj spotreba 11,5 litra nafty na sto km, \" uviedol pre TASR Peter Janus.
Dopravný podnik plánuje ešte v tomto roku zakúpiť dva minibusy s kapacitou 20 miest na sedenie a ďalších 10 na státie. Predpokladaná cena jedného vozidla sa pohybuje okolo troch miliónov Sk (93.055 eur). Nové minibusy by mali posilniť prešovskú mestskú hromadnú dopravu najmä do lokalít Dúbrava, Surdok, Solivar a Borkut.
 

Vyberte región